Váš nákupní košík je prázdný.
Zavřít
Hledat
Filtry

Extra Virgin Olive Oil 0,5l BIO

Dodací lhůta: 1-2 dny
Výrobce: Centonze
Extra panenský olivový olej Centonze v certifikované BIO kvalitě (monokultivar Nocellara del Belica) ze západního pobřeží Sicílie. Vyniká skvělým nutričním profilem, vysokým obsahem cenných bioaktivních složek a bohatou aromatickou kompozicí.
325,00 Kč s DPH

Extra panenský BIO olivový olej Centonze ze západního pobřeží Sicílie se kvalitou řadí mezi ty nejlepší olivové oleje na světě. Čistota a vysoká kvalita je potvrzena mnoha oceněními na národní i mezinárodní úrovni. Kromě jiného byl tento „Extra virgin“ v prestižním průvodci Biol vybrán mezi 150 nejlepších organických olejů na světě!

Vysoká kvalita je dána celou řadou faktorů, od výběru kultivaru, přes organický způsob pěstování s minimálním podílem mechanizace (sady se např. i ručně prořezávají) až po tradiční ruční sklizeň a šetrné lisování „za studena“ do 8 hod. od sklizně. Rodina Centonze má prostě vysoké standardy kvality, ke svým olivovým hájům přistupuje s tradiční úctou děděnou po generace a olivové oleje vyrábí s tou nejvyšší možnou péčí.

Vyzkoušejte olivové oleje Centonze, jejich absolutní ryzost a čerstvost s výrazným osobitým aroma může vylepšit i ty nejobyčejnější pokrmy v opravdový kulinární zážitek.

Specifikace:
Kultivar – Monokultivar Nocellara del Belica
Způsob sklizně – ruční sběr
Způsob zpracování – kontinuální studený cyklus výroby do 8 hodin od sklizně. Teplota nikdy nepřekročí 27 °C, pro lisování se využívá tradiční press systém, během kterého se uchovává maximální nutriční čistota a aroma oleje.
Období sklizně – říjen, listopad
Filtrování – Ne
Acidita (%) – 0,13 (≤ 0,8)
Polyfenoly (mg/kg) – 347 (≥ 120)
Peroxidy (mEqO2/kg) – 3,1 (≤ 20)
Vosky (mg/kg) – 33 (≤ 250)
K270 – 0,09 (≤ 0,22)
K232 – 1,35 (≤ 2,50)
Organoleptické kvality – Charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky a bohatou aromatickou kompozicí. Chuť středně intenzivní ovocná, plně zakulacená, lehce kořeněná, s bylinkovým nádechem a s příjemným dozvukem po rajčatech a sladkých mandlích.

Benefity:

  • Organicky pěstovaný monokultivar Nocellara del Belica s BIO certifikací.
  • Dlouhá pěstitelská tradice olivovníků rodiny Centonze.
  • Tradiční péče o olivové háje s využitím ručního prořezávání a ručního sběru oliv. Tento způsob minimalizuje poškození oliv což má zásadní vliv na kvalitu výsledného oleje.
  • Kontinuální studený cyklus lisování, při teplotách do 27 ° C a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně.
  • Garance nejvyšší kvality s vysokým obsahem bioaktivních složek.
  • Nejnižší možná acidita, která je základním a nejjednodušším ukazatelem kvality panenského olivového oleje. Vyjadřuje podíl volných mastných kyselin, které negativně ovlivňují kvalitu a chuť oleje. Acidita tedy reflektuje kvalitu oliv a bezchybnost procesu při jejich zpracování. Navíc oleje s nižší aciditou mají vyšší oxidační stabilitu, i proto je tento olej mimořádně stabilní a vhodný také pro teplou kuchyň. Takto nízkým číslem acidity se mohou pochlubit opravdu jen ty nejlepší olivové oleje na světě.
  • Nízké peroxidové číslo poukazuje na minimální stupeň oxidace a vyšší podíl přirozených antioxidantů v oleji. Čím nižší peroxidové číslo daný olej má, tím vyšší má biologickou hodnotu z pohledu antioxidační kapacity. Navíc vyšší peroxidové číslo negativně ovlivňuje i chuťové vlastnosti oleje (přidává defektní vůně a chutě).
  • Nízký podíl vosků, jejichž vysoký podíl v oleji je nežádoucí a poukazuje na používání nevhodných zpracovatelských postupů.
  • Nízký podíl zoxidovaných částí prokázaný analýzou ultrafialového paprsku vlnové délky 270 nm a 235 nm.

Pozn.: Acidita a peroxidové číslo mají smysl pouze u nerafinovaných, tj. panensnkých olivových olejů! U olejů, které prošly chemickou rafinací jsou veškeré produkty oxidace eliminovány, bohužel na úkor biologické hodnoty.

Použití:
Olivový olej Bio Centonze Case di Latomie má díky své top kvalitě vysoký kouřový bod (kolem 200 ° C) a proto se hodí prakticky pro jakoukoliv kulinární úpravu. Samozřejmě oleje v této špičkové kvalitě jsou jako stvořené do studené kuchyně, kde nejlépe vyniknou jejich senzorické přednosti, ale nemusíte se bát používat je i v teplé kuchyni, ba naopak!

V závislosti na odrůdě a složení oleje se kouřový bod extra panenského oleje pohybuje mezi 185 – 207 °C, přičemž spodní hranice tohoto rozmezí se obecně uvádí jako maximální doporučená teplota pro smažení. Na olivovém oleji Bio Centonze můžete i smažit, nicméně faktem je, že při vyšších teplotách, nebo při kombinaci vyšší teploty a delší časové expozice (např. pomalé pečení) ztrácí olej velkou část svých aromatických složek a je tedy otázkou, jestli takto kvalitních olejů není pro tyto kulinární úpravy škoda. Doporučujeme vyzkoušet a sami uvidíte, kde to ještě smysl má a kde už se vyplatí použít oleje s horšími senzorickými vlastnostmi. 

Tento olej doporučujeme především pro přípravu salátových zálivek, dresinků, studených omáček, polévek nebo prostě jen tak na pečivo, kde nejlépe vyniknout jeho kvality.

Skvělé je také přidávat si olivový olej až na hotové teplé pokrmy těsně před servírováním. Teplé jídlo olej jemně zahřeje, takže nedojde k žádnému nutričnímu znehodnocení a přitom dojde k žádoucímu uvolnění aromatických části oleje, které skvěle podtrhnou přirozenou chuť pokrmů. Nejčastěji se tato technika používá na produkty akvakultury (ryby, mořské plody apod.) a na přílohy (těstoviny, brambory, zelenina atd.).

Pozn.: Kouřový bod (neboli také bod přepálení či smoke point) je bod, kdy se z oleje začíná kouřit za vzniku štiplavého zápachu a kdy dochází k jeho nevratnému poškození s nepříznivým dopadem na zdraví konzumentů! Proto když už olej náhodou přepálíte, nikdy ho nekonzumujte. Nádobí pečlivě očistěte a začněte znovu ;-)

Složení: BIO extra panenský olivový olej lisovaný za studena z výběrových oliv výhradně mechanickými postupy. (Monokultivar Nocellara del Belica).

Výživové hodnoty:

Počet dávek v balení: 33 x 15ml

1 dávka 15ml (%DDD)*

Energetická hodnota

126kcal

Tuky

14g (21%)

  Z toho nasycené mastné kyseliny

2,2g (5,9)

  Z toho polynenasycené

1,3g

  Z toho mononenasycené

10,5g

Cholesterol

0mg (0%)

Sodík

0mg (0%)

Sacharidy

0g (0%)

Bílkoviny

0g

*%DDD - doporučená denní dávka.

Skladovací podmínky:
Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě (v nepřetopených místnostech do 22 °C). Po otevření doporučujeme spotřebovat do 2 měsíců.
Optimálně skladovaný olivový olej Centonze (jakýkoliv kvalitní olivový olej) vydrží v původním neotevřeném obalu ve velmi dobré kondici i rok. Za optimální skladovací podmínky můžeme označit místo bez přístupu světla s teplotou kolem 10 °C.
Při nižších teplotách olej „houstne“ a tvoří se v něm „chuchvalce“. Nejedná se o vadu, proces je vratný, olej se při pokojové teplotě opět „rozpustí“ a to bez jakýchkoliv negativních změn ve složení či nutričním potenciálu.

Pokud si koupíte více balení do zásoby a nebudete mít k dispozici špíz s optimálními podmínkami pro skladování, doporučujeme přes léto olej uchovat v lednici (nezamrazovat!).

Balení: Tmavě zelená skleněná láhev s umělohmotným „plastovo-korkovým“ nešroubovacím uzávěrem – objem 500 ml.

Počet dávek v balení = 33 x 15 ml

Výrobce a oblast původu: Centonze (Itálie - Sicílie, Castelvetrano)

___________________________

Autor popisku: sci-food.cz

 

 

Extra panenský BIO olivový olej Centonze ze západního pobřeží Sicílie se kvalitou řadí mezi ty nejlepší olivové oleje na světě. Čistota a vysoká kvalita je potvrzena mnoha oceněními na národní i mezinárodní úrovni. Kromě jiného byl tento „Extra virgin“ v prestižním průvodci Biol vybrán mezi 150 nejlepších organických olejů na světě!

Vysoká kvalita je dána celou řadou faktorů, od výběru kultivaru, přes organický způsob pěstování s minimálním podílem mechanizace (sady se např. i ručně prořezávají) až po tradiční ruční sklizeň a šetrné lisování „za studena“ do 8 hod. od sklizně. Rodina Centonze má prostě vysoké standardy kvality, ke svým olivovým hájům přistupuje s tradiční úctou děděnou po generace a olivové oleje vyrábí s tou nejvyšší možnou péčí.

Vyzkoušejte olivové oleje Centonze, jejich absolutní ryzost a čerstvost s výrazným osobitým aroma může vylepšit i ty nejobyčejnější pokrmy v opravdový kulinární zážitek.

Specifikace:
Kultivar – Monokultivar Nocellara del Belica
Způsob sklizně – ruční sběr
Způsob zpracování – kontinuální studený cyklus výroby do 8 hodin od sklizně. Teplota nikdy nepřekročí 27 °C, pro lisování se využívá tradiční press systém, během kterého se uchovává maximální nutriční čistota a aroma oleje.
Období sklizně – říjen, listopad
Filtrování – Ne
Acidita (%) – 0,13 (≤ 0,8)
Polyfenoly (mg/kg) – 347 (≥ 120)
Peroxidy (mEqO2/kg) – 3,1 (≤ 20)
Vosky (mg/kg) – 33 (≤ 250)
K270 – 0,09 (≤ 0,22)
K232 – 1,35 (≤ 2,50)
Organoleptické kvality – Charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky a bohatou aromatickou kompozicí. Chuť středně intenzivní ovocná, plně zakulacená, lehce kořeněná, s bylinkovým nádechem a s příjemným dozvukem po rajčatech a sladkých mandlích.

Benefity:

  • Organicky pěstovaný monokultivar Nocellara del Belica s BIO certifikací.
  • Dlouhá pěstitelská tradice olivovníků rodiny Centonze.
  • Tradiční péče o olivové háje s využitím ručního prořezávání a ručního sběru oliv. Tento způsob minimalizuje poškození oliv což má zásadní vliv na kvalitu výsledného oleje.
  • Kontinuální studený cyklus lisování, při teplotách do 27 ° C a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně.
  • Garance nejvyšší kvality s vysokým obsahem bioaktivních složek.
  • Nejnižší možná acidita, která je základním a nejjednodušším ukazatelem kvality panenského olivového oleje. Vyjadřuje podíl volných mastných kyselin, které negativně ovlivňují kvalitu a chuť oleje. Acidita tedy reflektuje kvalitu oliv a bezchybnost procesu při jejich zpracování. Navíc oleje s nižší aciditou mají vyšší oxidační stabilitu, i proto je tento olej mimořádně stabilní a vhodný také pro teplou kuchyň. Takto nízkým číslem acidity se mohou pochlubit opravdu jen ty nejlepší olivové oleje na světě.
  • Nízké peroxidové číslo poukazuje na minimální stupeň oxidace a vyšší podíl přirozených antioxidantů v oleji. Čím nižší peroxidové číslo daný olej má, tím vyšší má biologickou hodnotu z pohledu antioxidační kapacity. Navíc vyšší peroxidové číslo negativně ovlivňuje i chuťové vlastnosti oleje (přidává defektní vůně a chutě).
  • Nízký podíl vosků, jejichž vysoký podíl v oleji je nežádoucí a poukazuje na používání nevhodných zpracovatelských postupů.
  • Nízký podíl zoxidovaných částí prokázaný analýzou ultrafialového paprsku vlnové délky 270 nm a 235 nm.

Pozn.: Acidita a peroxidové číslo mají smysl pouze u nerafinovaných, tj. panensnkých olivových olejů! U olejů, které prošly chemickou rafinací jsou veškeré produkty oxidace eliminovány, bohužel na úkor biologické hodnoty.

Použití:
Olivový olej Bio Centonze Case di Latomie má díky své top kvalitě vysoký kouřový bod (kolem 200 ° C) a proto se hodí prakticky pro jakoukoliv kulinární úpravu. Samozřejmě oleje v této špičkové kvalitě jsou jako stvořené do studené kuchyně, kde nejlépe vyniknou jejich senzorické přednosti, ale nemusíte se bát používat je i v teplé kuchyni, ba naopak!

V závislosti na odrůdě a složení oleje se kouřový bod extra panenského oleje pohybuje mezi 185 – 207 °C, přičemž spodní hranice tohoto rozmezí se obecně uvádí jako maximální doporučená teplota pro smažení. Na olivovém oleji Bio Centonze můžete i smažit, nicméně faktem je, že při vyšších teplotách, nebo při kombinaci vyšší teploty a delší časové expozice (např. pomalé pečení) ztrácí olej velkou část svých aromatických složek a je tedy otázkou, jestli takto kvalitních olejů není pro tyto kulinární úpravy škoda. Doporučujeme vyzkoušet a sami uvidíte, kde to ještě smysl má a kde už se vyplatí použít oleje s horšími senzorickými vlastnostmi. 

Tento olej doporučujeme především pro přípravu salátových zálivek, dresinků, studených omáček, polévek nebo prostě jen tak na pečivo, kde nejlépe vyniknout jeho kvality.

Skvělé je také přidávat si olivový olej až na hotové teplé pokrmy těsně před servírováním. Teplé jídlo olej jemně zahřeje, takže nedojde k žádnému nutričnímu znehodnocení a přitom dojde k žádoucímu uvolnění aromatických části oleje, které skvěle podtrhnou přirozenou chuť pokrmů. Nejčastěji se tato technika používá na produkty akvakultury (ryby, mořské plody apod.) a na přílohy (těstoviny, brambory, zelenina atd.).

Pozn.: Kouřový bod (neboli také bod přepálení či smoke point) je bod, kdy se z oleje začíná kouřit za vzniku štiplavého zápachu a kdy dochází k jeho nevratnému poškození s nepříznivým dopadem na zdraví konzumentů! Proto když už olej náhodou přepálíte, nikdy ho nekonzumujte. Nádobí pečlivě očistěte a začněte znovu ;-)

Složení: BIO extra panenský olivový olej lisovaný za studena z výběrových oliv výhradně mechanickými postupy. (Monokultivar Nocellara del Belica).

Výživové hodnoty:

Počet dávek v balení: 33 x 15ml

1 dávka 15ml (%DDD)*

Energetická hodnota

126kcal

Tuky

14g (21%)

  Z toho nasycené mastné kyseliny

2,2g (5,9)

  Z toho polynenasycené

1,3g

  Z toho mononenasycené

10,5g

Cholesterol

0mg (0%)

Sodík

0mg (0%)

Sacharidy

0g (0%)

Bílkoviny

0g

*%DDD - doporučená denní dávka.

Skladovací podmínky:
Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě (v nepřetopených místnostech do 22 °C). Po otevření doporučujeme spotřebovat do 2 měsíců.
Optimálně skladovaný olivový olej Centonze (jakýkoliv kvalitní olivový olej) vydrží v původním neotevřeném obalu ve velmi dobré kondici i rok. Za optimální skladovací podmínky můžeme označit místo bez přístupu světla s teplotou kolem 10 °C.
Při nižších teplotách olej „houstne“ a tvoří se v něm „chuchvalce“. Nejedná se o vadu, proces je vratný, olej se při pokojové teplotě opět „rozpustí“ a to bez jakýchkoliv negativních změn ve složení či nutričním potenciálu.

Pokud si koupíte více balení do zásoby a nebudete mít k dispozici špíz s optimálními podmínkami pro skladování, doporučujeme přes léto olej uchovat v lednici (nezamrazovat!).

Balení: Tmavě zelená skleněná láhev s umělohmotným „plastovo-korkovým“ nešroubovacím uzávěrem – objem 500 ml.

Počet dávek v balení = 33 x 15 ml

Výrobce a oblast původu: Centonze (Itálie - Sicílie, Castelvetrano)

___________________________

Autor popisku: sci-food.cz

 

 

TOPlist