Váš nákupní košík je prázdný.
Zavřít
Hledat
Filtry

Žitný kváskový chléb olivový 850g

Dostupnost: není skladem
Dodací lhůta: 3-5 dní
Řemeslný žitný chléb, vyráběný tradičními postupy s využitím moderních technologií pečení. Výsledkem je vynikající stravitelnost, velmi dobrý nutriční profil, přirozená trvanlivost a skvělá chuť. Prostě pravý chléb vyrobený s láskou a úctou k pekařskému umění.
86,00 Kč s DPH

Chléb je vyráběný tradičním způsobem - třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečený "postaru", tedy na tvrdou kůrku a do měkka propečenou a vláčnou střídu.

Díky speciální patentované technologii pečení se tento chléb chlubí opravdu výjimečnými chuťovými vlastnostmi. Kromě příjemného chlebového aroma se vyznačuje krásně propečenou (nikoliv spečenou) kůrkou a v této kategorii nadstandardně jemnou a vláčnou střídou. Většina řemeslných formových žitných chlebů patří mezi těžší, méně vláčné a někdy až nepříjemně kyselé. U našeho chleba se naopak můžete těšit nejen na velmi dobrou stravitelnost a skvělé nutriční hodnoty, ale také na pravý nefalšovaný gurmánský zážitek. 

Benefity:

  • Díky použití výhradně pravého žitného kvásku a tradiční pekárenské technologie výroby se jedná o pečivo s vynikajícími parametry stravitelnosti. Moderní "rychlené" chleby založené na zkrácené fermentaci (např. použitím pekařského droždí, moderních "startovacích" pekařských směsí apod.) negativně ovlivní nejen organoleptické vlastnosti (především chuť a vůni) ale zásadním způsobem zhorší i stravitelnost a výsledný nutriční potenciál!
     
  • Tím, že se jedná o necelozrnný chléb, klade na trávení menší nároky, což může být v některých situacích výhodné. Např. pro malé děti (kolem 3 let věku, u nichž je třeba dbát na postupné zatěžování gastrointestinálního traktu), může být tato varianta pro přechodné období přijatelnější, než těžké celozrnné chleby nebo průmyslově zpracované pečivo.
     
  • Použití pravého kvásku a dlouhé doby kynutí snižuje obsah antinutričních látek, které jsou jinak pro žitnou mouku charakteristické. Hodně diskutovaný je zejména vysoký obsah „škodlivého“ fytinu. Působením přirozeného mléčného kvašení dochází k částečnému rozložení fytinu, ale také k "předtrávení" škrobu, takže žitný chléb je pak lépe stravitelný.
     
  • Tento postup má mimo jiné pozitivní vliv i na přirozeně vyšší trvanlivost pečiva. Správně upečený kváskový chléb, pokud je správně skladovaný, vydrží i celý týden. Při přirozené fermentaci chlebové směsi totiž vznikají ochranné faktory, které následně v hotovém chlebu snižují riziko plesnivění.
     
  • Velkou předností tohoto chleba je zvolená technologie pečení. Chléb se peče v profesionální peci, s celou řadou patentovaných systémů, určených pro pečení velmi kvalitních řemeslných chlebů. Tato pec má výbornou teplotní stabilitu nutnou pro zajištění optimální teplotní křivky, což je zvláště důležité právě u žitných řemeslných chlebů. Rovnoměrné pečení bez vysychání navíc zajištuje optimální mazovatění škrobu při tvorbě kůrky. Kromě lepších organoleptických vlastností se tak sníží i tvorba nežádoucích provozních kontaminantů, které se v největší koncentraci tvoří právě v chlebové kůrce (např. rizikový akrylamid). 

Složení:
žitná mouka, přírodní žitný kvas, pitná voda, olivy, jádra tykve, slunečnicové semínko, lněné semínko, jedlá sůl, koření

Podmínky skladování:
Chléb uchovávejte v chlebníku, v originálním balení nebo v čisté utěrce (plátýnku). Doporučená teplota pro skladování je 18 – 25 °C (Nikdy neskladujte v chladničce! Naopak při mrazírenských teplotách můžete chléb skladovat až několik měsíců, tedy při -18 °C v uzavřeném obalu).

Trvanlivost:
standardně 36 hodin po upečení, ale při dodržení správných skladovacích podmínek 5 – 6 dní. 

"Logistická" poznámka:
S ohledem na to, že tradiční chléb se rodí den a půl a není to tedy žádná trendy "rychlokvaška" ze supermarketu, je třeba počítat, že i toto se může promítnout do termínu doručení :)

Chléb expedujeme pravidelně každé pondělí a středu.

Výrobce: Řemeslná Koláčkova pekárna

___________________________

Autor popisku: sci-food.cz

Chléb je vyráběný tradičním způsobem - třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečený "postaru", tedy na tvrdou kůrku a do měkka propečenou a vláčnou střídu.

Díky speciální patentované technologii pečení se tento chléb chlubí opravdu výjimečnými chuťovými vlastnostmi. Kromě příjemného chlebového aroma se vyznačuje krásně propečenou (nikoliv spečenou) kůrkou a v této kategorii nadstandardně jemnou a vláčnou střídou. Většina řemeslných formových žitných chlebů patří mezi těžší, méně vláčné a někdy až nepříjemně kyselé. U našeho chleba se naopak můžete těšit nejen na velmi dobrou stravitelnost a skvělé nutriční hodnoty, ale také na pravý nefalšovaný gurmánský zážitek. 

Benefity:

  • Díky použití výhradně pravého žitného kvásku a tradiční pekárenské technologie výroby se jedná o pečivo s vynikajícími parametry stravitelnosti. Moderní "rychlené" chleby založené na zkrácené fermentaci (např. použitím pekařského droždí, moderních "startovacích" pekařských směsí apod.) negativně ovlivní nejen organoleptické vlastnosti (především chuť a vůni) ale zásadním způsobem zhorší i stravitelnost a výsledný nutriční potenciál!
     
  • Tím, že se jedná o necelozrnný chléb, klade na trávení menší nároky, což může být v některých situacích výhodné. Např. pro malé děti (kolem 3 let věku, u nichž je třeba dbát na postupné zatěžování gastrointestinálního traktu), může být tato varianta pro přechodné období přijatelnější, než těžké celozrnné chleby nebo průmyslově zpracované pečivo.
     
  • Použití pravého kvásku a dlouhé doby kynutí snižuje obsah antinutričních látek, které jsou jinak pro žitnou mouku charakteristické. Hodně diskutovaný je zejména vysoký obsah „škodlivého“ fytinu. Působením přirozeného mléčného kvašení dochází k částečnému rozložení fytinu, ale také k "předtrávení" škrobu, takže žitný chléb je pak lépe stravitelný.
     
  • Tento postup má mimo jiné pozitivní vliv i na přirozeně vyšší trvanlivost pečiva. Správně upečený kváskový chléb, pokud je správně skladovaný, vydrží i celý týden. Při přirozené fermentaci chlebové směsi totiž vznikají ochranné faktory, které následně v hotovém chlebu snižují riziko plesnivění.
     
  • Velkou předností tohoto chleba je zvolená technologie pečení. Chléb se peče v profesionální peci, s celou řadou patentovaných systémů, určených pro pečení velmi kvalitních řemeslných chlebů. Tato pec má výbornou teplotní stabilitu nutnou pro zajištění optimální teplotní křivky, což je zvláště důležité právě u žitných řemeslných chlebů. Rovnoměrné pečení bez vysychání navíc zajištuje optimální mazovatění škrobu při tvorbě kůrky. Kromě lepších organoleptických vlastností se tak sníží i tvorba nežádoucích provozních kontaminantů, které se v největší koncentraci tvoří právě v chlebové kůrce (např. rizikový akrylamid). 

Složení:
žitná mouka, přírodní žitný kvas, pitná voda, olivy, jádra tykve, slunečnicové semínko, lněné semínko, jedlá sůl, koření

Podmínky skladování:
Chléb uchovávejte v chlebníku, v originálním balení nebo v čisté utěrce (plátýnku). Doporučená teplota pro skladování je 18 – 25 °C (Nikdy neskladujte v chladničce! Naopak při mrazírenských teplotách můžete chléb skladovat až několik měsíců, tedy při -18 °C v uzavřeném obalu).

Trvanlivost:
standardně 36 hodin po upečení, ale při dodržení správných skladovacích podmínek 5 – 6 dní. 

"Logistická" poznámka:
S ohledem na to, že tradiční chléb se rodí den a půl a není to tedy žádná trendy "rychlokvaška" ze supermarketu, je třeba počítat, že i toto se může promítnout do termínu doručení :)

Chléb expedujeme pravidelně každé pondělí a středu.

Výrobce: Řemeslná Koláčkova pekárna

___________________________

Autor popisku: sci-food.cz

Specifikace produktů
Příchuť Olivy
Specifikace produktů
Příchuť Olivy
TOPlist